Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Melyik a jobb? A gyors vagy a lassú fogyás?

Blade Sport
2021.04.30 12:52
Melyik a jobb? A gyors vagy a lassú fogyás?

Ahogy a meséből is ismerjük a lassú teknős megverte a gyors nyulat. A lassú és tartós fogyókúra egy gyakran vizsgált eset. Persze a lassú fogyás a legkönnyebben fenntartható változat azok számára, akik le szeretnének adni egy keveset a felesleges zsírokból. De ez lenne a legeffektívebb változata is?

Mi az a "lassú" fogyás?

Általában a heti 50dkg-os vagy kevesebb fogyásként írják le

Mi az a "gyors" fogyás?

Ez a több mint 100dkg/hét fogyást takarja.

De melyik az effektívebb?

Kezdjük a fogyás néhány alapjának lerakásával. Először is ahhoz, hogy elkezdj lefogyni kevesebb kalóriát kell bevinned a testedbe mint amennyit elégetsz. Ez kalóriadeficitbe teszi a testedet így a tested kénytelen a saját felhalmozott üzemanyagát (zsír) használni. Ha ezt elég sokáig fenntartod, akkor egész egyszerűen lefogysz.

A fogyás még gyorsabbá tételéért más dolgokat is alkalmazhatsz, ilyen például a fehérje fogyasztás és az erősítő edzés. Ezek segítenek az izmaid fenntartásában fogyókúra közben és segítenek a gyorsabb fogyásban. Azok akik fogyókúrára adják a fejüket gyakran azzal találják szembe magukat, hogy mekkora kalóriadeficit alakítsanak ki, mivel ennek a mértéke fogja megszabni, hogy gyorsan vagy lassan fogy-e az ember. Tehát minél nagyobb a kalóriadeficit annál gyorsabb a fogyás

Ha túl nagy kalóriadeficittel fogyózol akkor lehet, hogy a zsírok mellett az izmaid is elkezdnek csökkenni. Felboríthatja a bioritmust és az ezt alkalmazók gyakran hamarabb abbahagyják, mert túl agresszív a diéta. De ennek ellenére is rengetegen ezt az utat választják, mert ezzel többet fogyhatnak és gyorsabban. Ez nagyon motiváló lehet, főleg azok számára akik már hosszabb ideje küzdenek a súlyukkal.

Látni ahogy a súlyod folyamatos csökken hétről hétre megerősítheti bennük azt, hogy a jó úton haladnak az álomsúlyuk eléréséhez. Észben kell tartani, hogy minél gyorsabban akar fogyni az ember annál nagyobb az esélye az izmai elsorvadásának.

Nagyjából 20-25%-os kalóriadeficit a maximum amit képes fenntartani a tested az izmaid fogyása nélkül.  Más szavakkal nagyjából a nap folyamán elégetett kalóriának a 75-80%át viheted be a szervezetdbe anékül.

Egy nagy előnye van a gyors fogyásnak (persze ha végig tudja csinálni az ember) mégpedig az hogy hamarabb vége van és átválthatsz a testsúlyod fenntartására vagy az izmaid növelésére. Azok akik a lassú fogyás mellett teszik le a voksukat azzal érvelnek hogy könnyebben fenntartható egy kisebb kalóriadeficit és egy kevésbé intenzív edzés.

A lassú fogyás kevésbé veszélyes izomsorvadás szempontjából, mint a gyors változata. Itt a probléma általában a hosszabb ideig tartó elköteleződéssel van. Sokan nem elég türelmesek és kitartóak ahhoz, hogy ennyi ideig fogyózzanak.

Tehát melyik a jobb? Gyorsabb vagy lassabb fogyókúrát kövess?

Mindkét változatnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Hogy még inkább komplikálja a kérdést a kutatások azt mutatják, hogy mindkét változat hasonló eredményt hoz. Mindkét változat csökkenti a csípő és derékméretet valamint a testzsírszázalékot. Ráadásul mindkét változat javítja a kórképeket. 

Összefoglalva

Hogy a fogyás mely módozatát választod az rajtad áll. Ha a gyors változatot választod és az túl soknak bizonyul akkor mindig visszább tudsz belőle venni egy kicsit. Ha a lassú változat mellett teszed le a voksod és rájössz hogy akár a gyorsabb változathoz is megvan az erőd és akaratod akkor próbáld ki nyugodtan. 1-2 kör után rá fogsz jönni hogy melyik illik hozzád a legjobban. Az egyetlen szabály az az, hogy ha fogyni akarsz maradj kalóriadeficitben, hogy milyen mértékű ez a deficit azt te választod ki.

Hogy a fogyókúrád tuti siker legyen egészítsd ki BLADE PYRUVATE, HCACLA 1000 kombinációval ;)