Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Legyél szálkás akárhol I.

Blade Sport
2020.06.13 12:46
Legyél szálkás akárhol I.

Égess zsírt, veszítsd el a pocakod és építsd az izomzatod ezzel a három hetes edzéssel!

Ha azt hiszed, hogy csak a konditeremben tudod elérni a jó alakot, akkor nagyot tévedsz és ideje, hogy kicsit otthagyd a termet és annak a sajátos kényelmét. Csak a saját testsúlyodra van szükséged ahhoz, hogy egy effektív edzést csinálj magadnak! Ehhez ad nagy segítséget ez a program, ami akár a szabadban is elvégezhető.

Hogyan is működik:

A saját testsúlyoddal akár a rajtad lévő összes izmot stimulálni tudod, csak tudni kell, hogy hogyan. A nagy súlyok helyett alkalmazz gyors, erőteljes ugró mozdulatokat! Sőt, nagyobb ismétlésszámoknál, akár lassíthatod a tempót, így az izmok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mert a stabilitással is többet kell foglalkozniuk. Az edzésterv végére olyan könnyen fogod tudni ezeket a gyakorlatokat csinálni, mint a konditeremben a gépek segítségével, és ezzel még sokkal több kalóriát is égetsz el.

Útmutató
A legtöbb gyakorlat között nem lesz szünet, de vannak kivételek. Az edzés részekre lesz osztva, amit betűkkel jelölünk. Az elején ha nem megy a megszabott ismétlés, akkor nyugodtan hagyd. Az erődre szükséged lesz a további két napban is. A harmadik napon történő edzés köredzés, amit pihenő nélkül végezz! A körök között tarts 2 perc szünetet!

Összesen 5 kört teljesíts!

ELSŐ NAP

1A: GUGGOLÁSBÓL UGRÁS
5 sorozat x 10/8/6/4/2 ismétlés

Állj vállszéles terpeszben, majd a fenekedet hátratolva egyenes háttal végezz el egy guggolást! Ezután a felemelkedésnél legyél robbanékony, és lökd el magad a talajról az ég felé, amennyire csak bírod! Érkezz le puhán, és egyből ismételd meg a gyakorlatot!

1B: PLIOMETRIKUS FEKVŐTÁMASZ
5 sorozat x 10/8/6/4/2 ismétlés

Vedd fel a fekvőtámasz pozíciót vállszéles tartásban! Lassan engedd le magad! A tested legyen egyenes a fejedtől a bokádig! Ezután robbanékonyan nyomd ki magad, hogy ellökődj a talajtól. Érkezz le puhán, majd ismételd meg a gyakorlatot!
Pihenj egy-másfél percet!

2A: KITÖRÉS UGRÁLVA, VÁLTOTT LÁBTARTÁSSAL
5 sorozat x 10/8/6/4/2 ismétlés

Az egyik lábaddal lépj előre úgy, hogy a térded 90 fokban hajlítva legyen, a másik térded pedig majdnem érje a talajt! Innen robbanékonyan ugorj fel és a levegőben válts a lábtartáson! Ezt ismételd az előírtak szerint!

2B: HÚZÓDZKODÁS
5 sorozat x 10/8/6/4/2 ismétlés

Fogj meg egy rudat, egy faágat vagy bármi mást és lógj rajta! Ezután feszítsd be a vállizmokat és a lapockát, így kialakul a kellő enyhe görbület, majd ezután húzd fel magad, hogy az állad magasabban legyen, mint a kezed!
Pihenj egy-másfél percet!

3A: FÜGGÉS LÁBEMELÉSSEL
5 sorozat x 10/8/6/4/2 ismétlés

Ismét kell egy rúd vagy egy faág, amire fel tudsz függeszkedni. Miután ez megtörtént, feszítsd meg a hasadat, és emeld fel a nyújtott lábad egészen addig, míg a lábfejed nem éri el a rudat. Kezdőknek elég merőlegesig emelni.

3B: SPRINT
5 sorozat x 50 méter

Végezz el 5 x 50 méteres sprintet és adj ki mindent magadból, mert nem maradt más gyakorlat erre a napra!
Pihenj egy-másfél percet!