Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

HIIT edzésterv otthonra I.

Blade Sport
2020.11.17 12:52
HIIT edzésterv otthonra I.

Az egyszerű technikák a HIIT edzéshez cikkünkben leírtuk, hogy mi is pontosan az a HIIT edzés, illetve felhívtuk a figyelmedet olyan dolgokra, amikre mindenképpen érdemes odafigyelned.

Ezt a cikket egészítjük ki 10 edzéstervvel, amit akár otthon is megcsinálhatsz. A többségéhez nem szükséges semmilyen kiegészítő sem, a legtöbbnél csak a saját testsúlyodra van szükség és persze kitartásra.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE NO BEAST termékünket, ami kellően felpörget a magas intenzitású edzéshez.

Útmutató 1-4 gyakorlathoz: Ezek a gyakorlatok súllyal vannak, de ennek ellenére tökéletesen kivitelezhetőek HIIT edzésként. Minden egyes gyakorlatot 1 percig csinálj. Válassz olyan súlyt, amivel végig tudod csinálni az 1 percet, de kellően meg is terhel. A gyakorlatok között csinálj 30 másodperc hegymászást és ez előtt és után pihenj 15 másodpercet, de ne többet. Ha egy körrel készen vagy pihenj három percet, majd csinálj még 2 kört.

1. EDZÉSTERV

A: KETTLEBELL LENDÍTÉS

Állj meg vállszélesnél kicsit szélesebb terpeszben, a súly legyen a lábaid között. A térdeid legyenek behajlítva 90 fokban, dőlj előre, de a hátad legyen egyenes. Told előre a csípődet és közben lendítsd fel a kettlebellt vállmagasságig, majd újra vedd fel a kezdőpozíciót. A mozgás folyamatos legyen.

B: FEKVŐTÁMASZ MEGEMELT LÁBAKKAL

A kezeid legyenek a talajon. A lábaid legyenek egy dobozon vagy egy széken megemelve. A hátad legyen egyenes, engedd le magad egészen addig, míg a könyökeid nem lesznek behajlítva 90 fokig, aztán nyomd ki magad.

C: LÁBEMELÉS OLDALRA

A kezeid és a behajlított térdeid legyenek a talajon. A tekinteted a talajon legyen. Az egyik behajlított lábadat emeld oldalra, egészen addig, hogy az párhuzamos legyen a talajjal. A következő ismétlésnél válts a másik lábadra.

2. EDZÉSTERV

A: KITÖRÉS KÉZISÚLYZÓVAL CSAVARÁSSAL

Állj meg úgy, hogy egy kézisúlyzót tartasz magad előtt mind a két kezeddel. Lépj előre az egyik lábaddal, hogy mind a két térded, az első és a hátsó is 90 fokban hajlítva legyen. A hátsó ne érje a talajt, majd lassan csavard arra az oldalra a tested, amelyik lábbal előreléptél. Ezután válts oldalt és ismételd meg.

B: DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS KÉZISÚLYZÓVAL

Fogj meg két kézisúlyzót a kezeidben, majd dőlj előre, hogy a hátad egyenes maradjon. A súlyokat tartsd magad előtt, a térdeidnél. A lábaid enyhén legyenek hajlítva. Ezután lassan emeld fel a súlyzókat egészen addig, míg párhuzamosak nem lesznek a vállaiddal. Ezután lassan engedd vissza őket, majd jöhet az újabb ismétlés.

C: PLANK EVEZÉSSEL

Két kézisúlyzóval a kezedben vedd fel a fekvőtámasz pozíciót (standard plank), majd tartsd meg magad és közben felváltva az egyik súlyt húzd fel magad mellé, a mellkasod alá és tartsd is meg ott egy másodpercig, majd engedd vissza a talajra.

Az edzés utáni megfelelő regeneráció érdekében ajánljuk figyelmetekbe fehérje készítményeinket mint pl.: a Blade Protein ConcentrateBlade Whey valamint a prémium minőségű laktóz és glutén mentes Blade Isolate termékünket.