Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

A halolaj

Blade Sport
2021.06.14 12:52
A halolaj

Amikor a legtöbbet használt táplálékkiegészítőről van szó, gyakran szóba kerül a halolaj, mint a BLADE OMEGA-3. Ez leginkább annak köszönhető ,hogy a halolajban megtalálható az omega-3 zsírsav több módon is javíthatja az egészségünket. De miért is olyan népszerűek és gyakran ajánlottak ez a kiegészítők?

Mi is az a halolaj?

Ez az egyik legjobb forrása az omega-3 zsírsavnak. Zsírosabb halak szöveteiből nyerjük ki ezt az olajat, mint a lazac, makréla vagy tonhal.

A testünk nem képes ezt a zsírsavat előállítani így ezt külső forrásból kell bevinnünk a szervezetünkbe. Ezt ilyen halak evésével, vagy olyan minőségi kiegészítőkkel tehetjük meg, mint a BLADE OMEGA-3.Ez a zsírsav elengedhetetlen a szemünk és agyunk megfelelő működésének fenntartásához.

 

Mik a halolaj előnyei?

Először is támogatják a szív és érrendszer egészségét

A szívbetegség az egyik vezető halál ok az emberek között ezért fontos a szív egészségének megőrzése, a halolaj javítja a koleszterin szintet és a vérnyomást is. Több kutatás szerint is segíti a fogyókúrát valamint csökkenti a súlyos elhízásban szenvedők szívbetegség kialakulásának esélyét.

 

Támogatja az ízületeket

A krónikus gyulladások gyorsítják az ízületeink elhasználódását , itt jön képbe a halolaj gyulladás gátló hatása.

 

Támogatja az agyat

Több kutatás is kimutatta, hogy az omega-3 jótékony hatással van az agy működésére.

 

Támogatja az egészséges bőrt

A bőr az ember legnagyobb szerve. Nem meglepően sok omega-3 található meg benne. A kor előrehaladtával valamint a sok védettség nélküli napon töltött idő felőrli a bőröd rugalmasságát és így hamarabb ráncosodsz.  A halolaj és az ezt tartalmazó étrendkiegészítők segítenek ezeknek az elkerülésében

 

Kell-e kiegészítő formájában szedned ?

Mint a legtöbb táplálékkiegészítőnél a válasz itt is annyi, hogy „attól függ”. Ha hetente 2-3 szor eszel zsírosabb halat, akkor nem feltétlenül lesz szükséged étrendkiegészítőre. Ha olyan vagy aki bármi indokból nem eszik sok halat akkor viszont ajánljuk, hogy omega-3-at vigyél be a szervezetedbe.

Azt azért megemlíteném, hogy omega-3 megtalálható néhány növényben is mint a diófélék vagy chia mag. De az ezekben található formájának csak kevés részét tudja a szervezet feldolgozni ( 5-10 százalékát)

Ha több zsíros halat szeretnél fogyasztani itt van néhány étel amit elkészíthetsz

  • sült lazac szezonális zöldségekkel rizs ágyon
  • A salátádhoz csempéssz egy kevés konzerv halat és aprított diót
  • A tésztaételekhez adhatsz egy kis szardíniát , persze egy kevés ráfacsart citrommal az íze kedvéért

 

Összefoglalva

A halolaj omega-3 zsírban gazdag. Ez a zsír elengedhetetlen az egészséges életben. Az ezt tartalmazó étrendkiegészítőket azoknak ajánljuk akik nem fogyasztanak zsírosabb halakat, legalább heti 2-3 alkalommal. Ha minőségi módon szeretnéd kiegészíteni a táplálkozásod omega-3 zsírsavakkal akkor ajánljuk a BLADE OMEGA-3 készítményünket melyet pont az ilyen esetekre fejlesztettünk ki.