Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Az egész testet megmozgató edzés

Blade Sport
2020.11.16 12:46
Az egész testet megmozgató edzés

A válladtól egészen a lábaidig nincs olyan izom, illetve izomcsoport, amit ez az egész testet megmozgató edzés kihagyna.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE BCAA 7000 2:1:1 terméket.

Útmutató

Köredzést fogsz végrehajtani, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatokat egymás után végzed el és nem tartasz pihenőt közöttük csak a kör végén, 30 másodpercet. A fizikai állapotodtól függően csinálj legalább 5, maximum 10 kört.

A fizikai állapotodtól függően csökkentheted vagy növelheted is a körök közti szünet hosszát.

Első gyakorlat: „PIKE” fekvőtámaszból Supermanbe fitness labdával

10 ismétlés


Vedd fel a kiinduló pozíciót, ami egy normál fekvőtámasz. Lábaidat a labdán támasztod meg. Ezt követően görgesd a lábaiddal a labdát magad felé, hogy a felsőtested egyenes legyen, merőleges a talajra. Ha ez megvan engedd vissza a labdát, de ne vedd fel a kiinduló pozíciót, hanem engedd tovább magad, hogy a karjaid a fejed fölött ki legyenek nyújtva akárcsak supermennél. A tenyered továbbra is a talajon marad. Ezután újból felveheted a kiinduló pozíciót.

Második gyakorlat: LÁBEMELÉS

10 ismétlés


A kiinduló pozícióként feküdj le a talajra vagy egy padra. Kapaszkodj bele a talajon valami nehézbe a fejed mögött vagy a padba. Emeld fel a lábadat ameddig tudod. Ne lendítsd! Emeld! A legjobb, ha egy L betűt tudsz formázni a testeddel. Ezt követően lassan engedd le a kiinduló pozícióba.

Nehezítésként tarts egy fitness labdát a bokáid között.

Harmadik gyakorlat: Gugulásból nyomás kézisúlyzókkal

10 ismétlés


Fogj meg egy pár kézisúlyzót, majd tartsd meg őket a vállaid szintjén. A tenyereid egymás felé nézzenek és vállszéles terpeszben állj meg. Engedd le magad ameddig csak tudod, majd nyomd ki a lábaiddal magad. Ahogy kiegyenesedtél nyomd ki a fejed fölé a súlyokat, majd engedd vissza őket vállmagasságba.

Negyedik gyakorlat: Renegát evezés

10 ismétlés


Mindkét kezedben tarts egy kézisúlyzót. Ezekkel vedd fel a kiinduló pozíciót, ami egy fekvőtámasz. Az egyik kezedre irányítsd át a testsúlyod nagyobbik részét és a kevésbé terheltet húzd a csípődhöz, majd engedd vissza a súlyt. Ezt ismételd meg a másik oldalra is. Ez egy ismétlés.