Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Nyári ételek a gyorsabb fogyásért

Blade Sport
2021.05.03 12:52
Nyári ételek a gyorsabb fogyásért

Közeleg a nyár és ezzel egyidejűleg sokan kezdenek szálkásításba. Azt már biztosan tudod, hogy a fogyás kulcsa a táplálkozás. Alábbiakban találsz 10 tipikusan nyári ételt, ami segíthet a fogyásban.

Na most ne arra gondoljatok, hogy valami mágikus összetevő van bennük vagy ha ezt eszed instant elkezdesz fogyni. Sajnos ilyen étel nincs a világon és aki azt állítja, hogy van az hazudik. Ezek az ételek finomak és magas vitamintartalmuk van. Valamint könnyen beilleszthetőek a diétádba.

Térjünk is át az ételekre:

1: Bogyós gyümölcsök

Ha lenne olyan, hogy szuperétel akkor ezek biztosan ott lennének a címért való versenyben. Rengeteg vitamin, ásványianyag és antioxidánst tartalmaznak. Csökkentik a stresszt és erősítik a szívet. Sok vizet és rostot tartalmaznak, így ezekkel könnyeben elviselheted a diétával járó éhséget. Ami talán a legjobb bennük az az, hogy kevés kalóriát tartalmaznak.

Egy adag bogyóban nagyjából 50-80 kalória van. Több fajtájukat is fogyaszthatod, mint például az epret, málnát vagy áfonyát, mind nagyszerű választás lehet.

 

2: Barack

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse. Egy átlagos barack csak 39 kalóriát tartalmaz, de rengeteg C-vitamin és kálium található benne.

Valamint tartalmazza béta-karotint is, ami segíti az A-vitamin termelését így segít a szemek egészségének megőrzésében.

 

3: Paradicsom

Rengeteg felhasználási módja van így könnyen beilleszthető bármely étrendbe legyen annak izomépítés vagy fogyókúra a célja. Egy közepes méretű paradicsom nagyjából 30 kalóriát és 2 gramm rostot tartalmaz. Sok mikrotápanyag és vitamin van benne például C-vitamin vagy kálium. Valamint tartalmaz likopint is ami egy antioxidáns. Ez segít az UV-sugárzás elleni védelemben.

Néhány  kedvenc felhasználási módunk

- Caprese saláta

- Friss salsa szósz

- Marinara szósz

 

4: Cukkíni

Ezek a finom zöldségek (botanikailag gyümölcsök) nyárra tökéletesen megérnek így a nyári grillezéseknek szinte kihagyhatatlan tagjai. A cukkíni enyhe, kissé édes íze könnyen összepárosítható szinte bármely más étellel így rengeteg módon felhasználható. A grillezések alatt az egyik legjobb köretet alkotják, de akár meg is sütheted,gőzölheted őket. Egy adag (150g) cukkíni gyenge 17 kalóriát és 3 gramm szénhidrátot de sok A és C vitamint, elektrolitot, káliumot és kálciumot tartalmaz.

 

5: Görögdinnye

Ha nyári fogyókúrás ételekről van szó akkor nem lehet kihagyni a listáról, rengeteg (92%) vizet tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy könnyen jóllakottság érzetet érhetsz el velük és a kalóriabeviteled sem igazán fog tőlük emelkedni. Antioxidánsokban , likopinban és C-vitaminban gazdag és magas víztartalma segít hidratált maradni a nap folyamán.

 

6: Ananász

Ez a trópusi gyümölcs finom és édes de így is nagyon egészséges, sok rostot, vizet és mikrotápanyagot tartalmaz. Magában is nagyon finom de salátába is teheted vagy akár karikákra vágva meg is grillezheted. Ráadásul tartalmaz bormelian enzimet is, amely természetes gyulladásgátló hatású és segíti az izmok regenerálását.

 

7: Borsó

A vega étrendet folytató diéták egyik alapja. Rengeteg fehérjét és vasat tartalmaz valamint elenyésző a zsír és kalóriatartalma.

 

8: Paprika

Legyen szó édes vagy csípős paprikáról, ez az egyik legsokoldalúbban felhasználható ételünk, eheted frissen , sütve, főzve ,tömve, darabolva vagy akár szószok alapjaként is remekül megállja a helyét.

A csípőspaprikák erősségét a kapszaicin tartalmuk adja amely gyorsítja az emésztést és csökkenti az étvágyat

 

9: Uborka

Sok vizet és káliumot tartalmaz míg kalóriatartalmuk kevés, poharanként nagyjából 16, eheted frissen ,levesben, salátában, turmixokban vagy akár beleteheted egy pohár vízbe díszítésként. Mindezeken felül antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaz.

 

10: Kebab

A sütögetések a nyár legjobb pillanatai közé tartoznak és rengeteg itt készített étel könnyedén beilleszthető egy diétába. Az egyik ezeken készített ételünk a kebab. Simán csak szúrj fel sovány húsokat és zöldségeket egy pácikára és süsd 3-5percig oldalaként. Ha nem szeretnéd hogy a nyers hús és a zöldségek érintkezzenek akkor csak szúrd fel őket külön pálcikára.