Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

HIIT edzésterv otthonra III.

Blade Sport
2020.11.25 12:52
HIIT edzésterv otthonra III.

 

Az edzéshez ajánljuk a Blade BCAA 7000 2:1:1 termékünket, hogy maximalizáld a fejlődést.

Útmutató 5-8 gyakorlatokhoz: Minden gyakorlatból csinálj 15-20 ismétlést, 10 másodpercnél ne tarts nagyobb pihenőt egyik gyakorlat után se. Állítsd be a stoppert 10 percre. Csinálj annyi kört ezalatt, amennyit csak tudsz.

1. EDZÉSTERV


A: GUGGOLÁS  FALNÁL + VÁDLIEMELÉS

Guggolj le, a hátad legyen a falnak támasztva. A térdeid 90 fokban hajlítva legyenek. Így tartsd meg magad. Közben emeld fel a sarkad a talajtól aktiválva ezzel a vádli izmokat. Miközben felemeled a sarkad a tested is feljebb csúszhat egy kicsit.

B: PLIOMETRIKUS FEKVŐTÁMASZ + HEGYMÁSZÁS

Ez a fekvőtámasz ugyanolyan, mint a normál csak itt nagyobb erőt kell kifejtened, mivel karnyújtást követően el kell rugaszkodnod a talajtól. Próbálj puhán talajt fogni a leérkezésnél. Ezután csinálj 10 hegymászás gyakorlatot (lábanként 5), azzal, hogy felhúzod felváltva a térdeid a mellkasodhoz.

C: SÉTÁLÓ PLANK

A kezdő pozíció legyen plank alkartámaszban, ezután emelkedj fel fekvőtámasz pozícióba. A kezeidet egymás után kinyújtva, majd ezt követően újra menj le plank alkartámaszba. A mozdulatok alatt folyamatosan tartsd meg a kontrollt a testeden. Ügyelj arra, hogy a csípőd és a feneked egyvonalban legyen a tested többi részével.

2. EDZÉSTERV


A: GUGGOLÁSBÓL UGRÁS TÉRDFELHÚZÁSSAL

Kezd guggolásból a gyakorlatot és innen ugorj fel, közben pedig húzd fel a térdeid olyan közel a mellkasodhoz, amilyen közel csak tudod. Ügyelj arra, hogy a leérkezés puha legyen és abból újra gyorsan el tudd indítani a mozdulatot. Tartsd meg a robbanékonyságot és a gyorsaságot az egész gyakorlat alatt.

B: FAVÁGÁS TISZTITÓSZERREL

Igen, jól olvastad tisztítószerrel, mondjuk öblítővel. Minél nagyobb annál jobb. Lehetőleg legyen tele. Ezt a gyakorlatot csigán is el lehet végezni, de ugye az nincs mindenkinek otthon. Állj meg csípőszéles terpeszben, majd enyhén hajlítsd be a lábaidat. Ragadd meg az öblítőt mindkét kezeddel, engedd le az egyik lábad mellé a térded magasságában, majd a törzs izmai segítségével nyújtsd ki az ellenkező oldalra a fejed fölé.

C: MEDVEMÁSZÁSBÓL ELLENTÉTES BURPEE

Először guggolj le, majd innen tedd előre a kezeidet fekvőtámasz pozícióba, ezután csinálj egy ellentétes burpee-t, azaz húzd fel a térdeidet a mellkasodhoz, ugorj fel és ereszkedj vissza guggolásba. Még nincs vége. A lábaidat robbanékonyan nyújtsd ki hátra és csinálj egy fekvőtámaszt. Ez egy ellentétes burpee. Innen a kezeiddel lépdelj vissza a lábaidra és a guggolás kezdőpozícióba.

Az edzés utáni regenerálódás nagyon fontos, ehhez mindenképp csak ajánlani tudjuk a Blade Whey fehérjekészítményünket. 
De ha esetleg laktózérzékeny vagy akkor se kell lemondanod az edzés utáni jól megérdemelt turmixodról, ebben az esetben válaszd a Blade Predator marhahúsból készült fehérjénket vagy a Blade Isolate termékünket, ami a piacon jelenleg kapható legmagasabb fehérjetartalmú tejsavófehérje izolátum.