Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

Étkezési tippek minden korosztálynak

Blade Sport
2021.07.27 12:52
Étkezési tippek minden korosztálynak

Nincs abban semmi meglepő ha azt mondjuk, hogy az ember változik a kor haladtával. A hormonjaink a legmagasabb szinten pörögnek tinikorunktól egészen a felnőtt korunk elejéig. Nagyjából 30 éves korunkban elkezd ezeknek a mennyisége lassan de biztosan csökkenni. Ez is az egyik oka lehet a lassú anyagcserének.

Sőt az ember regeneráló képessége is csökken az évek múlásával, ez sokban köszönhető a kollagén szintjének csökkenésének. Ezért is hoztuk létre a finom és minőségi kollagén kiegészítőinket. Ezeket már tudjuk, de akkor nem kellene az étkezési szokásainkon is változtatni a kor haladtával?

De, lehet kellene! Itt van néhány tipp, hogy hogyan is tedd ezt.

Huszonévesek – Egészséges szokásokat alakítsanak ki

Az egyik legjobb dolog amit fiatalon elsajátíthatsz egy hosszú és egészséges élet érdekében azok az egészséges szokások. Például a gyakori edzés és az egészséges étkezés. Ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy van-e egy kis szénhidrát érzékenységed vagy sem inkább próbálj a minél egészségesebb étkezésre fókuszálni.

Tudjuk, huszonévesen mindenki halhatatlannak érzi magát és azt gondolják, hogy nekik semmi sem árthat. Sajnos az élet nem így működik, lehet, hogy ezt az életmódot még elviseli a szervezeted, de a későbbiekben elég nagy az esélye annak, hogy gondot fog jelenteni az esztelen életmód. Főleg ha a rossz szokásokat a korod növekedése ellenére is viszed magaddal.  Míg fiatal vagy gyorsabban jár az agyad, jobb a memóriád és a többi így megtanulhatsz például főzni is. Ez jól fog jönni a későbbiekben, higgy nekem.

 

30-as években járók – legyetek következetesek

Miután elsajátítottad az egészséges szokásokat, itt az ideje tartani is magad hozzájuk. Ilyenkor egy átlagos nap sokkal kevésbé nyugodt, mint huszonévesen. Nagy az esélye, hogy már saját karriered, vagy céged van és nagy valószínűséggel családos ember lettél.  Így jóval nehezebb elmenni a kondiba vagy egészségesen főzni. Azt javasoljuk, hogy ilyenkor próbáld meg a lehető legjobban beosztani a napjaidat és próbálj ehhez a lehető legjobban ragaszkodni ha lehetséges.

Igen tudjuk, hogy vannak napok amikor egyszerűen kénytelen az ember odafigyelni arra, hogy mit eszik és arra sincs ereje, hogy a kislábujját megmozdítsa nem, hogy arra, hogy elmenjen edzeni. Ezzel nincs is semmi gond, majd másnap bepótlod a lemaradást. De komolyan pótold be!

Próbáld a lehető legegészségesebb ételeket készíteni magadnak, valamint igyál megfelelő mennyiségű folyadékot is. Mivel azt már mondtuk, hogy nehezebb egy anyuka/apuka élete a 30-as éveikben így nem tudjuk nem megemlíteni a stressz csökkentésének fontosságát. Ezt biztosan nem kell sok embernek ecsetelnünk, de fontosnak tartjuk megemlíteni. A sok stressz nem csak a mindennapi életedet teszi nehezebbé, de elveszi a kondiba járás és egészséges élet motivációját is.

itt van néhány tipp, hogy enyhítsd a stresszt:

  • jógázz
  • kevesebbet nézegesd a közösségi oldalakat
  • olvass többet
  • menj el sétálni és közben ne nézegesd a telefonod

 

A 40-es éveikben járóknak – Figyelj oda a csontok egészségére

Mint azt már említettük ahogy egyre öregebb az ember a teste úgy veszti el a fiatalkorában még tele lévő készleteit. Ez nem csak a hormonokra és kollagénre igaz, de a csontok tömegéből is vesztünk. Főleg a nőkre veszélyes a kalcium csökkenés miatt kialakuló csontritkulás.

Azért, hogy a lehető legjobban elkerüljük ennek a veszélyét megfelelően kell táplálkozni. Itt van néhány étel ami bővelkedik a kalciumban:

  • tej
  • sajt
  • joghurt
  • BLADE WHEY PROTEIN
  • Szardínia
  • Mandula

Valamint figyelj oda a megfelelő D-vitamin bevitelre. Ez a vitamin nagy szerepet játszik az egészséges csontok és fogak illetve immunrendszer kialakításában. Ennek fenntartása érdekében teljes adag D-vitamint pakoltunk a BLADE C1000+D4000 és DAILY 1 vitaminjainkba.

 

Az ötvenes éveikben járók – Tartsák fent az izmos testalkatukat

A kor előrehaladtával az izmaid egyre inkább vannak a leépülés veszélyében. Ez azért még kockázatosabb mert az öregebb emberek jellemzően nem végeznek súlyzós edzéseket és jóval kevesebb fehérjét fogyasztanak mint a fiatalok. Ráadásul a kor haladtával egyre inkább csökken a testünknek a fehérjefeldolgozó képessége így még több fehérjére lenne szükségünk, mint fiatal korunkban. A jó hír viszont az, hogy a természetes izomvesztés könnyedén csökkenthető a megfelelő étkezéssel és aktív életmóddal.

Itt van néhány magas fehérjetartalmú étel:

  • marhahús
  • csirke
  • pulyka
  • halak
  • tojás
  • túró
  • BLADE WHEY PROTEIN