Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

C-vitamin

Blade Sport
2021.02.16 12:52
C-vitamin

Sziasztok!

Nyugodtan állíthatom, hogy a C-vitamin mindenki számára ismert. Általában olyanokat szoktunk hallani, hogy amikor betegek vagyunk, akkor szedjünk sok C-vitamint. Ez az anyag viszont olyan sok mindenre alkalmas még... Érdemes erről tudnotok.

Ez a vitamin az egyik legfontosabb vízben oldódó antioxidánsunk. Az antioxidánsok legmeghatározóbb feladata az, hogy a szervezetben elburjánzó szabadgyököket megköti. Ezek a szabadgyökök felelősek többnyire a betegségek kialakulásáért és az öregedési folyamatokért. Ebből kifolyólag nem csak már kialakult betegségek kezelésénél lehet felgyorsítani a gyógyulási folyamatokat, hanem a megelőzésben is hatékonyan részt tud venni.

- A szabadgyökök nagyban felelősek a daganatos betegségek kialakulásáért. Mindebből az következik, hogy ezen betegségek megelőzésében, vagy a már kialakult rák gyógyításában is igen figyelemreméltó eredményeket lehet a C-vitaminnal elérni.

Nőknél a méhnyak és a mellrák kialakulásának az esélyét 30 %-al is akár vissza lehet szorítani.
- Jelentős szerepet játszik a porcképzésben is. Ugyanis a porcépítő anyagok hasznosulása jelentősen megemelkedik használatakor. Ez sportolóknál, idősembereknél, túlsúlyosoknál és mozgásszervi problémával küzdőknél elengedhetetlen.
- Általános immunerősítő hatása kimagasló. Ez minden ember számára alap követelmény.
- A szív- és érrendszeri betegségek, az infarktus és az agyvérzés megelőzésében is számottevő a hatása. Érfal tágító, vérnyomáscsökkentő. A C-vitamin erősíti az érfalak izomzatát. Csökkenti a vér koleszterin szintjét.

Sajnos napjainkban az élelmiszerek tápanyag tartalma a tizedére csökkent, így a bennük lévő C-vitamin is jóval kevesebb. A bennük lévő méreganyagok viszont a többszörösére emelkedtek. Mindebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy a napi C-vitamin szükségletünket képtelenség a piacon megtalálható élelmiszerekből fedezni.

Vagy ha mégis sikerül olyan élelmiszereket találni, aminek kimagasló a tápanyagtartalma, és visszaellenőrizhető a származása - az megfizethetetlen áron lesz beszerezhető!
A legkézenfekvőbb megoldás magas dózisú C-vitamin készítmény rendszeres fogyasztása.  Ezen termékek hatékonyságát meg lehet növelni hozzáadott flavonoidokkal. Ezek olyan növényi csodaszerek és antioxidánsok, amik elősegítik a vitaminok felszívódását az emberi szervezetben.

Mivel a C-vitamin - ahogy korábban említettük - vízben oldódó vitamin, ezért nem igazán lehet túladagolni. Gyorsan ürül a szervezetből, ezért javasolt a napi 3-szori szedése.

Egészítsd ki étrended az alábbi C-vitamint tartalmazó termékeinkkel:

Blade Shield-C 1000mg
Blade Vitamin C1000 + D4000