Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

A fogyáshoz való negatív hozzáállás

Blade Sport
2021.06.04 12:52
A fogyáshoz való negatív hozzáállás

A fogyókúra alapja egy egészséges életmód, egészséges ételekkel és sok sporttal.

Sajnos a hirtelen életmódváltás könnyen túlterhelheti az ember idegeit és testét így sokkal nehezebbé téve a fogyókúrát. Ráadásul a kevésbé tájékozottak körében hamar negatív gondolatok alakulnak ki a fogyókúrával kapcsolatban ami még nehezebbé teszi a felesleges zsírok leadását.

A nem ehetek ezt meg azt hozzáállás

Igaz ahhoz ,hogy lefogyhasson az ember klaóriadeficites állapotba kell hogy kerüljön. Ami azt jelenti, hogy több kalóriát kell elégetnie mint amennyit bevisz a szervezetébe.

A negatív hozzáállás miszerint nem ehetsz egész ételcsoportokat csak megnehezíti a dolgodat ráadásul gyakran jóval egészségtelenebb dolog mintha változatosan étkeznél.

Ahelyett, hogy felbontanád az ételeket jó és rossz csoportokra inkább kezelj minden ételt egyenlőként. Igaz vannak olyan ételek, amik megkönnyítik a fogyást de ez nem azt jelenti ,hogy el kell hanyagolnod a többit. A lényeg, hogy egészségesen étkezz és legyél kalóriadeficites állapotban. 

 

A mindent vagy semmit hozzáállás

Ez azt takarja, hogy ha nem csinálod teljes erőbedobással az egészet akkor semmi értelme nem volt

Ahelyett ,hogy egyből egész mértékben megváltoztatnád az életedet inkább szokasd magad kis lépésekben hozzá a folytonos edzéshez és egészséges ételekhez

 

A sose fogom elérni amit akarok hozzáállás

Egyszerűen mérgező hozzáállás magad és a környezeted számára is. Nem is taglaljuk tovább miért kellene elhagynod. Egyszerűen nem így van.

 

A mért nem úgy nézek ki, mint ő hozzáállás.

Néhány emberben akkora a versenyszellem, hogy minél inkább jobb nála valamiben valaki annál inkább küzd, hogy legyőzhesse azt. Nincs ez máshogy a konditeremben sem náluk.

Azonban a legtöbb ember mentalitása nem ilyen. Az átlagos ember számára a másokkal való összehasonlítgatás sokkal inkább negatívum, mint pozitívum. Mi egyszerűen nem így vagyunk bekötve inkább fordítva. Ha valaki jobban kinőzőt látunk a kondiban akkor annyi az összes gondolatunk ,hogy miért nem úgy nézünk ki mint ő és ennél nem is visszük tovább a gondolatot arra, hogy ő miben végez más munkát vagy mióta csinálja az egészet így az egész csak egy mérgező gondolat marad.

Ne hasonlítsd magad másokhoz, mindenki útjának más a kiinduló és végpontja is így nincs sok értelme ezt tenni.

 

A nem fogyok elég gyorsan hozzáállás

Ezt is már többször leírtuk, de még mindig nem elégszer. Ne hallgass azokra, akik csodaszereket próbálnak rádsózni úgy, hogy azzal majd  naponta leadsz 1 kilót. Ilyen csodaszer egyszerűen nincs.

A fogyás egy lassú folyamat, de nem szabad arra gondolni, hogy nem fogysz elég gyorsan közben . Kövesd végig az edzéstervedet és ragaszkodj ahhoz így érhető el a tartós fogyás még ha az nem is lesz a leggyorsabb.

 

Ma elrontottam, minden hiába volt hozzáállás

Mind emberek vagyunk és ahogy mondják az ember hibázik. Néha önhibánkon kívül , néha önhibánkból de sajnos lesznek napok amikor nem sikerül az edzéstervhez vagy az étrendhez tartani magunkat. Ilyenkor sem dől össze a világ és nem is fog a testsúlyod visszaugrani a kiindulópontjára. A lényeg , hogy ez ne zökkentsen ki az utadról, maximum 1 nappal többet edzel.