Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

5 medicin labdás gyakorlat

Blade Sport
2020.11.16 12:52
5 medicin labdás gyakorlat

Már az ókorban is ismerték az előnyeit a súlyos bőr tréning labdáknak. Mivel amellett, hogy biztonságosan lehet vele edzeni, a test szinte összes izomcsoportját meg lehetett vele dolgoztatni. Jól fejleszti az erődet, emellett nem okoz kárt senkiben és semmiben, ha ki akarod ereszteni a frusztrációdat.

Útmutató

Az emberek gyakran elfelejtik, hogy az erőt nem csak súlyzókkal lehet fejleszteni. Ez a fajta erőfejlesztés arra szolgál, hogy az erőt gyorsan egymás után ki tud fejteni. A medicin labda dobálásához nem kell egyetlen egy mozdulatot se lassan kivitelezned. Beleadhatsz minden energiát vagy dühöt, ami benned van. Van még egy jó tulajdonsága, hogy nagyon jól fejleszti a robbanékonyságot is és szinte azonnal láthatod az eredményét. Továbbá tanulmányok kimutatták, hogy a medicin labda dobálása segít a koncentrációban, valamint a figyelmi képesség javításában.

Hogyan is működik:
Legyen két fajta súlyod is a medicin labdából, mivel az edzés 1-3 részéhez nehezebb labda kell, a többihez könnyebb. Az edzést egy héten egyszer csináld meg, egy külön napon, ahol csak ezt csinálod. Két-három percet pihenj a sorozatok között.

1, GUGGOLÁSBÓL DOBÁS
5 sorozat x 3-5 ismétlés

Állj meg vállszélességben, tartsd meg a labdát mellmagasságban, a könyökeid legyenek alatta. Guggolj le addig míg a hátad egyenesen tudod tartani. Robbanékonyan egyenesedj ki és dobd fel a labdát a levegőbe, amilyen magasra csak tudod. Enged leesni, vedd fel, majd ismételd meg a gyakorlatot.

2, DOBÁS MAGAD MÖGÉ
5 sorozat x 3-5 ismétlés

Állj meg vállszélességben. A labdát tartsd mellkas magasságban kéztávolságra magad előtt. Nyomd hátra a csípőd, Engedd lejjebb a felsőtested a talaj felé. Az alsótested tartsd természetesen. Robbanékonyan egyenesedj fel és dobd el a labdát a fejed fölött. Sétálj a labdához és ismételd meg.

3, FALNAK DOBÁS ROTÁCIÓVAL
3 sorozat x 3-5 ismétlés oldalanként

Állj meg egy fallal szemben. A labda kartávolságra legyen előtted. Forgasd el az egyik oldalra a felső tested egészen addig, míg nem érzed, hogy nyúlik a hasizom. Dobd a falnak a labdát és közben forogj vissza a kezdőpozícióba. Ismételd meg a másik oldalra.

4,  KITRÖRÉS FEJ FÖLÖTT DOBÁSSAL
5 sorozat x 4-6 ismétlés

Tartsd a labdát a fejed fölött. A könyökök lehetnek hajlítva. Hajolj hátrafelé addig, ameddig nem érzed a nyúlást a hasizomban. Ezután lépj előre kitörésbe és dobd a falnak a labdát. Legyél annyira távol, hogy a labda tudjon pattogni.

5, FAVÁGÁS MEDICIN LABDÁVAL
4 sorozat x 4-6 ismétlés

Fogd meg mindkét kezeddel a labdát. Állj úgy, hogy a bal lábad előrébb legyen, mint a másik. Hajolj le a bal lábadhoz kinyújtott karokkal a térded külső feléhez. Robbanékonyan lengesd át a labdát a jobb vállad fölé. Mintha csak egy fejszével vágnád a fának a törzsét.

Edzés előtti fogyasztásra ajánljuk a Pro Series Pre-workout termékünket ami egy prémium edzés előtti formula, valamint a Blade Rush Pre-workout shotunkat ami praktikus liquid formában érhető el.

Edzés közben fogyazd bátran a Blade EAA+Collagen formulánkat ami egyben energiát biztosít az izmaid számára ezzel növelve az állóképességed, másfelől a hozzáadott hidrolizált collagen segíti a szervezet újjáépítését és javítja a bőr szerkezetét. 

Az edzés utáni regeneráció sem maradhat ki, ehhez ajánljuk a Blade Upload szénhidrát keverékünket, a Blade Whey tejsasvófehérjénket, viszont ha prémium minőségre vágysz akkor ne hagyd ki a Blade Isolate tejsavófehérje izolátum termékünket ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, valamint laktóz-és gluténmentes.