Kérdésed van? Hívj minket! +36309125228
Vagy írj nekünk a cs@bladesport.eu email címre!

Cikkek

2 titkos technika otthoni és konditermi izomépítéshez

Blade Sport
2021.04.23 12:52
2 titkos technika otthoni és konditermi izomépítéshez

Az otthoni és konditermi izomépítés 2 titkos technikája

Amikor otthon kell edzened, lehet nincs meg minden eszközöd, súlyzód, amit a konditermben szoktál használni, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egy kemény edzést megcsinálni.

Most bemutatjuk a 2 kedvenc "titkos" trükkünket az otthoni izomépítéshez és zsírégetéshez.

Kezdjük is el!

#1 Edzés bukásig időzítővel 

A halmozott edzésingereren alapszik. Ami annyit tesz, hogy olyan súlyt választasz, amivel kevés ismétlésre vagy csak képes (min.5).

Megcsinálsz annyit amennyit bírsz, majd rövid pihenő (10-20másodperc) és  ezt 3 ismétléssel folytatod, utána ismétled a kitűzött szett és ismétlésszámot. Mivel egyszerre kevés ismétlést csinálsz több szettben, így az összes ismétlésszámod maradhat az eredeti gyakorlat, de próbáld meg nagyobb súllyal megcsinálni.

A csavar ott jön be az időzített szetteknél, hogy nincs kitűzött ismétlészám amit el kell érned. Beállítasz magadnak egy időkorlátot és addig csinálod míg le nem jár.

Alig hagy időt a szívnek és a légzésednek hogy helyrerázódjon és mindig maximális terhelés alatt tartja a tested. A kevés pihenő viszont elég erőt ad, hogy újra meg tudd emelni a súlyokat. Így kevesebb súllyal is keményebb edzést végezhetsz.

Hogy jobb képet kapj az edzésről példaként képzeld el, hogy fekvőtámaszt csinálsz (tudjuk hogy a gyakorlott testépítő számára az már "túl" könnyű feladat).

  • Állíts be egy 4 perces időzítőt és csinálj teljes fekvőtámaszokat-ez lesz a fő szetted.
  • Amikor már nem vagy képes kinyomni magad hagyd abba rázd le a karjaidat 15 másodpercig
  • Kezdj újra fekvőtámaszozni
  • Amikor már nem bírod kitolni magad rázd le a karod
  • Ezt ismételd amíg le nem jár a 4 perc

Megjegyzés: A nem megfelelően végrehajtott fekvőtámasz nem érvényes!

Ez a technika a legjobban sajáttestsúlyos gyakorlatok esetében. 

#2 Edzés bukásig visszaszámlálással

Hasonló az időzített edzéshez.

De ahelyett hogy beállítasz egy időzítőt és annyi ismétlést csinálsz amennyire képes vagy az időkorlát alatt,  helyette inkább kiválasztod, hogy pontosan mennyi ismétlést akarsz csinálni(egy magas számot). Ezt követően azt nézed meg, hogy milyen gyorsan vagy azt képes megcsinálni.

Mint ahogy azt már fentebb említettük itt is fontos, hogy a gyakorlatokat megfelelően hajtsd végre.

Ez is azt a sémát alkalmazza, hogy egyszere annyit csinálsz amennyit bírsz, majd kis pihenő és ismét addig csinálod ameddig bírod.

Mivel itt a sebesség számít az edzés elején gyorsan fogod tudni csinálni a fekvőtámaszt, de ahogy lassan közeledsz a kitűzött ismétlésszámig el fogsz fáradni és a vége felé a szettjeid már lehet csak 1-2 fekvőtámaszból fognak állni.

Miután végeztél írd le, hogy mennyi időbe telt megcsinálni a kitűzött ismétlésszámot. A célod az ezt követő edzéssel az, hogy az időt minél lentebb vidd.

Ez az edzésmódszer is inkább a sajáttestsúlyos edzésekhez passzol, de használhatod súlyzós edzésnél is, mint az erőemelés vagy a guggolás. 

Néhány tanács: ezek a trükkök nem csak a testedet, hanem a lelkedet is megterhelik.

Az az érzés, amikor meg 1-2 ismétléssel maradsz le a kitűzött célodtól egy ilyen kemény gyakorlaton leírhatatlan. Az első néhány ilyen edzés kemény falat és a szíved illetve a tüdőd lehet nem fogja bírni megfelelően, de néhány héttel később a tested hozzá fog szokni a terheléshez és észre fogod venni a fejlődést!

Mivel ezek nagyon leterhelőek jól jöhet egy jó minőségű edzés előtti táplálékkiegészítő használata.

Ha mindent ki szeretnél hozni az edzésedből! Ha fáradékony vagy, kevés az energiád az edzésen akkor vegyél be egy adag edzés előttit 30 perccel az edzésed előtt.

BLADE SPORT PRO SERIES PRE-WORKOUT® készítményünk a maximális energiaszintet és az izmok extrém kitartását célozzák meg  „Bedurrantó” alkotó elemeinek köszönhetően extra vérbőséget biztosít, valamint fokozza a mentális koncentrációt, összpontosítást is.

A fejlesztés során a célunk nem csupán az izmok maximális rövidtávú teljesítményének kiváltása volt , hanem a mentális fáradtság teljes kikapcsolása.

Ezáltal minden negatív tényezőt kizárva csőlátással vetheted bele magad a következő pumpába, vagy akár még egy plusz szériába!

A B-6 vitamin kulcs szerepet játszik a fehérje- és energia metabolizmusban.

BLADE PRO SERIES PRE-WORKOUT® nagy adag kreatint is tartalmaz mely sejtvolumenizáló (Sejttérfogat Növelő - Izom keresztmetszet növelő) hatása miatt kirobbanó erő szintet és maximális izomnövekedést eredményez.